Matematik

Logaritme, ligning

29. september 2013 af KPV (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan løser jeg

ln(x^2)=ln(x^3)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når logaritmerne er ens, er argumenterne ens. Argumenterne skal være positive.


Svar #2
29. september 2013 af KPV (Slettet)

Andersen, hvad menes der med det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af mathon

 at
                          x2 = x3


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der menes, at x2 = x3 og at x > 0. 


Svar #5
29. september 2013 af KPV (Slettet)

Hvordan finder jeg så frem til, hvad x præcis er?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Løs ligningen x2 = x3 og at x > 0 .

x2 · (1 - x) = 0

Benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Det er sådan set blevet forklaret men for hvis man have ln væk, så er ln's inverse e. 

1) ln(x2)=ln(x3)

2) eln(x^2) =  eln(x^3)

3) (x2)=(x3)

osv.


Skriv et svar til: Logaritme, ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.