Matematik

Opskriv ligning for tangent

30. september 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Opgaven som jeg er væk i lyder:

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=Kvadratrod(x) i (x0 , f(x0))

Jeg har virkelig ingen idé om hvad jeg kan gøre for at løse opgaven. Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Du skal bruge tangentligningen: y= f'(x)*(x-x0)+f(x)

Du skal starte med at finde f'(x0), og så finder du f(x0), og så indsætter du bare i tangentens ligning.


Svar #2
30. september 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Jeg ved, at f'(x0) = 1/(2*kvadratrod(x0))   

Men hvordan finder jeg f(x0)?

Det der forvirrer mig er, at jeg ikke har nogle tal at arbejde med.


Skriv et svar til: Opskriv ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.