Kemi

Beregn og forklar hvordan du vil fremstille opløsningerne, idet der anvendes fast kaliumpermanganat og 98 w/w % svovlsyre som udgangspunkt.

02. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber på hjælp tak på forhånd 

Jern (II)-indholdet i et helsekostprodukt "Ferrolabio" checkes af sundhedsmyndighederne. Jern (II)-indholdet bestemmes ved en titrering med kaliumpermanganat i svovlsur væsk. 

a) Til dette formål skal følgende reagenser fremstilles:

1) 2,5 L ca. 0,02 M kaliumpermanganatopløsning 

2) 2,0 L ca. 2,0 M svovlsyrereagens

Beregn og forklar hvordan du vil fremstille opløsningerne, idet der anvendes fast kaliumpermanganat og 98 w/w % svovlsyre som udgangspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

beregning ad de pågældende stofmasser:

1)
          m(KMnO4) = n • M = V • c • M = (2,5 L) • (0,02 mol/l) • (158,03 g/mol) = 7,90 g

2)
         c(H2SO4_konc) = (p/100) • d / M = 0,98 • (1841 g/L) / (98,08 g/mol) = 18,4 M

   Der ønskes
                       n(H2SO4_fort) = (2,0 L) • (2,0 mol/L) = 4,0 mol

som fra den koncentrerede H2SO4
kræver:

                      Vkonc • (18,4 mol/L) = (4,0 mol)

                      Vkonc = (4,0 mol) / (18,4 mol/L) = 0,21739 L = 217,39 mL


                               


Skriv et svar til: Beregn og forklar hvordan du vil fremstille opløsningerne, idet der anvendes fast kaliumpermanganat og 98 w/w % svovlsyre som udgangspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.