Kemi

PH beregning

03. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har lavet opgave 1) men mangler opgave 2) vil ikke have noget svar. Vil bare gerne vide hvilken formel og hvilke trin jeg skal benytte mig af for at løse den. Billedet er oploadet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

2)

omregn 1,600 g NaOH til mol OH-.
find ud af, om der er overskud af H3O+ elle OH-.
Begrund på grundlag jeraf pH i blandingen.


Svar #2
05. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvordan beregner jeg antal mol af eddikesyre? det er mit eneste problem lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

1,00 L 0,100 M eddikesyre udgør
     
                          n(CH3COOH) = V • c = (1,00 L) • (0,100 mol/L) = 0,100  mol
  


Skriv et svar til: PH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.