Kemi

Beregn titrervæskens molaritet

03. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en her inde som kan hjælpe mig 

Ved indstillingen afvejes/forbruges følgende mængder:

Analysenummer     g Natriumoxalat     mL ca. 0,02 M kaliumpermanganat 

1                           0,1313                  19,31

2                           0, 1412                  20,70

3                           0,1380                  20,31

a) Beregn titrervæskens molaritet.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

benyt
          molforholdet
                                   KMnO4 : Na2C2O4  =  2 : 5  =  1 : 2,5

samt
          M(Na2C2O4) = 134,01 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af mathon

Analysenummer     mol / 10-4 M Natriumoxalat     mol / 10-4 M kaliumpermanganat 

          1                             9,798                                          3,862

          2                             10,54                                          4,140

          3                             10,30                                          4,062


Svar #3
04. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

Hvordan fik man Svar #2? Er virkelig blank :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af mathon

bestemmelse af natriumoxalatens molaritet:

   
analyse 1:
                        c(Na2C2O4) = ((3,862·10-4 mol)•2,5) / (0,01931 L) = 0,05 M

analyse 2:
                        c(Na2C2O4) = ((4,140·10-4 mol)•2,5) / (0,02070 L) = 0,05 M

analyse 3:
                        c(Na2C2O4) = ((4,062·10-4 mol)•2,5) / (0,02031 L) = 0,05 M


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af mathon

#3
       for analyse 1:

                                n(Na2C2O4) = m/M = (0,1313 g) / (134,01 g/mol)  =  9,798·10-4 mol

                                n(KMnO4) = V•c = (0,01931 L) • (0,02 mol/L)        =  3,862·10-4 mol



 


Skriv et svar til: Beregn titrervæskens molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.