Matematik

Vinkel mellem planer

03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Er denne opgave korrekt?

På forhånd tak ;-)

Vedhæftet fil: Vinkel.docx

Svar #1
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har selv rettet til 180 - 60, så 120 er stumpvinklen - og 60 er den spidsevinklen mellem planerne. Korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat til sidst er ikke korrekt. Vinklen skal ikke trækkes fra 90º. Vinklen mellem planerne er den samme som vinklen mellem planernes normalvektorer. Hvis vinklen er stump, finder man den ækvivalente spidse vinkel ved at trække den stumpe vinkel fra 180º .

Normalvektoren for planen BCD aflæses direkte af den opgivne ligning for planen. Der er ingen grund til at begynde at beregne dens normalvektor:

Ligning y + z = 3 , så en normalvektor er

n2 = [0;1;1]

og en normalvektoren for den anden plan fandtes i det tidligere spm i opgaven

n1 = [1;0;1]

(derfor foreslog jeg den simplere planligning).

Vinklen v mellem de to planers normalvektorer er da

cos(v) = 1/((√2)(√2)) = 1/2 , hvorfor v = 60º .


Svar #3
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Ja - jeg fik det godt rettet. Og så lavede jeg nogle simplere normalvektorer - tak igen! :-)


Skriv et svar til: Vinkel mellem planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.