Matematik

Lineær funktion f(x)

05. oktober 2013 af UkendtG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens, jeg har brug for hjælp, og håber der er nogen søde mennesker, der vil være søde og bruge deres tid på at hjælpe mig. :)

Opgaven lyder:

a) Om en lineær funktion f(x) oplyses, at P(1,2) og Q(12, 25) er punkter på grafen for f(x). Find en forskrift for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af SuneChr

      f (x)  =  ax  + b

(I)      2  =  a·1   + b
(II)   25  =  a·12 + b

Gang (I) med  (- 1) og læg derefter (I) og (II) sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af exatb

Lineær funktion : y = ax + b

a bestemmes ved dividere forskellen mellem y værdierne og x værdierne

(25 - 2) / (12 - 1) = a

nu kender du a værdien og du kan sætte den ind i ligningen sammen med et af de kendte koordinatsæt, feks

2 = a *1 + b

b = 2 - a*1

Nu har du både a og b og kan skrive ligningen.


Svar #3
05. oktober 2013 af UkendtG (Slettet)

Tusind tak til jer. Men hvis i bare kan hjælpe mig med en opgave mere, bliver jeg glad. De næste opgave lyder:

b) Hvad er hældningskoefficienten for f(x)?

c) Hvad er f(100)?

d) Hvis der for f(x) gælder, at den uafhængige variabel, x får tilvæksten     , hvad er så   ? Henvis til den sætning fra bogen, som du bruger i udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af exatb

a = hældningskoefficienten

sæt 100 ind på x`s plads i ligningen, så finder du f(100)


Skriv et svar til: Lineær funktion f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.