Matematik

funktioner

05. oktober 2013 af elb93 (Slettet)

Hej

har fået matematik aflevering for, og jeg er meget itvivl om disse 2 opgaver om linære funktioner. Håber der er nogen, som vil hjælpe

Opgave 1

Find forskriften for den lineære funktion f, som opfylder f(2)=5 og f(4)=9.

Opgave 2

En lineær funktion er givet ved forskriften f(x)=-3x+5.

Find koordinatsættet for de punkter hvor grafen for f skærer akserne.

Vi begrænser nu definitionsmængden for f til Dm(f) = [-1;5[

Hvad er værdimængden for f?
Find forskriften for f’s inverse funktion f-1.
Opskriv værdimængde og definitionsmængde for f-1.

- på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Find forskriften for den rette linie f(x) = ax + b gennem de to punkter (2,5) og (4,9).

Opg 2. Skæring med x-aksen: løs ligningen f(x) = 0.
           Skæring med y-aksen, beregn f(0) .

           Billedmængden af et interval ved en lineær afbildning er igen et interval, bestemt ved funktionsværdierne af definitionsmængdens endepunkter.

           Den inverse funktion findes ved at isolere x som funktion af y = f(x) .


Svar #2
05. oktober 2013 af elb93 (Slettet)

kan du uddybe opgave 2? forstår ikke rigtig hvad man skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2013 af peter lind

Skæringen med akserne er karakterisere ved at den ene koordinat er 0. For eks. ligger punktet (0,3) på y aksen. a

Altså løs ligningen f(x) =a*x+b  = 0 og beregn f(0)


Svar #4
06. oktober 2013 af elb93 (Slettet)

nårh ja tak for det. Nu forstår jeg det


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.