Matematik

Sin-1(x) er voksende og hvad er definitionsmængden?

08. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan vise mellemregninger til denne her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

hvis du kender værdimængden for sin(x), må denne være definitionsmængden for sin-1(x),
da den er den inverse funktion til sin(x).

se evt.
http://www.batesville.k12.in.us/physics/calcnet/inversetrigfunctions/inverse_sine.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den afledede af sin-1(x) og vis, at den er ≥ 0 på hele definitionsmængden.


Svar #3
08. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Jeg sidder stadig blank...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:sin-1(x)_fortegn.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af mathon

bemærk:
                   sin-1(x)        er defineret for -1 ≤ x ≤ 1
    men
                   (sin-1(x)) '    er kun defineret for -1 < x < 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af jax1

jamen der bliver spurgt om definitions mængden, så det må være være fra -pi/2 til pi/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2013 af jax1

og hvordan får du cos(y) til at være √1-sin2(y)     ?

og det næste skridt efter det også ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af mathon

#6

Det er ikke korrekt:

              f(x) = sin-1(x)     har Dm(f)         -1 ≤ x ≤ 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2013 af mathon

#7
          cos2(y) + sin2(y) = 1

          cos2(y) = 1 - sin2(y)

          cos(y) = ±√(1 - sin2(y))


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af jax1

i din formel har du ikke brugt - √(1 - sin2(y))    og kun + √(1 - sin2(y))    hvorfor ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2013 af jax1

Hjælp jeg er virkelig blank på den her ved ikke hvordan man skal lave den, det er min vens opgave det ville være fedt hvis i kunne forklarer mig det så jeg kan forklare det til min ven, hvis i kan forklarer og løse den pædagogisk og undskyld ulejligheden

Vedhæftet fil:matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Sin-1(x) er voksende og hvad er definitionsmængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.