Matematik

Find spids vinkel i rektangel

09. oktober 2013 af CSSK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg finde den spidse vinkel mellem to diagonaler i en rektangel (billede)?

Vedhæftet fil: 2013-10-09_005227.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon

tan(v/2) = B/L = (3,8/6,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Tegn en vinkelhalveringslinie for vinklen v. Der opstår herved to retvinklede trekanter med katetelængderne 6,0/2 og 3,8/2.

Herved ses, at tan( ½v ) = 1,9/3,0 = 3,8/6,0       =>

v = 2*arctan( 3,8/6,0 )


Svar #3
09. oktober 2013 af CSSK (Slettet)

Tak!

tan (1,9/3,0) => tan^-1 (1,9/3,0) = 32,34*2= 64,7 deg


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af mathon

#3
         Ja


Skriv et svar til: Find spids vinkel i rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.