Kemi

Kemi :Beregning af stofmængde + idealgasligning

09. oktober 2013 af iamjustadreamer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen derude! 

(Jeg har prøvet på at lave et indlæg, men kan kan ikke se det, så prøver igen)

Jeg har fået følgende opgave: 

Beregn hvilket volumen gasserne fra detonationen laver, hvis 50 g TATP detonerer ved 25°C. Overvej konsekvenserne ved en detonation af 50 g TATP i en 0,25 L glas sodavandsflaske.

Dette skal udregnes fra følgende reaktion: 

C9H18O6 -> O3 + 3 C3H6O

Jeg tænker at løse opgaven med idealgasligningen (estimere at trykket er 1 bar). Men hvordan finder jeg frem til stofmængden af de forskellige gasser? 

Mvh personen-der-gerne-snart-vil-have-ferie

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon


               M(C9H18O6) = sum({9,18,6}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 222,237 g/mol

               n(C9H18O6) = (50 g) / (222,237 g/mol) = 0,225 mol

.

                          C9H18O6   --->   O3   +   3 C3H6O

                               1 mol      --->l    4 mol

                               0,225 mol    ---> 0,9 mol


                    V = (n • R • T) / p …


Skriv et svar til: Kemi :Beregning af stofmængde + idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.