Matematik

Stump vinkel mellem linjer

09. oktober 2013 af Steffen22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem den stumpe vinkel mellem linjerne l og m med ligningerne

l: 5x-2y+8=0

m: 4x+3y-5=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinklen mellem de to liniers normalvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

                   nl  nm
   cos(u) = -------------
                  |nl| · |nm|


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af mathon

#2
 

                             -(nl  nm)
   cos(ustump) =    -------------
                             |nl| · |nm|


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken vinkel, der kommer ud af cosinusberegningen, afhænger af valget af normalvektorer. For at være sikker på at bestemme en stump vinkel, kan man beregne

                               |nl  nm|
   cos(ustump) = − --------------
                               |nl| · |nm|


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af mathon


 

#0
 

                             -(nl  nm)
   cos(ustump) =    -------------           i denne specifikke opgave er nl nm > 0   hvorfor udtrykket passer 
                            |nl| · |nm|            uden numerisktegn, og det var, hvad der blev svaret på helt uden tanke på
                                                      fremtidssikring
                           


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det afhænger jo stadig af, hvordan man vælger normalvektorerne. Ja, hvis man aflæser normalvektorerne af ligningernes koefficienter, som de er skrevet, gælder det så at nl nm > 0 , men der er jo ingen garanti for, at at en opgaveløser vil nå frem til lige netop det valg.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af mathon

#6

i #1
     var din egen formulering:
                        "Bestem vinklen mellem de to liniers normalvektorer", hvor linjernes normalvektorer
                        omtales i bestemt form.
 


Skriv et svar til: Stump vinkel mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.