Matematik

Ligning for tangenten til cirklen

09. oktober 2013 af Steffen22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel C og linje l har ligningerne

C: (x-2)2+(y-3)2=4

l: y=(1/2)x+3

Bestem en ligning for tangenten til cirklen C i de to punkter hvor linjen l skær cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon

skæring kræver
                                 (x-2)2 + ((1/2)x+3 - 3)2 = 4

                                 5x2 -16x = 0

                                 5x(x - 3,2) = 0 …

cirklens tangent i punktet (xo,yo)
har ligningen
                                (xo - 2)(x - 2) + (yo - 3)(y - 3) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først skæringspunkternes koordinatsæt. Hvis P er et skæringspunkt er tangenten til cirklen i P da den rette linie gennem P med vektoren KP som normalvektor, hvor K er cirklens centrum.


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.