Kemi

Find stofmængden i følgende stoffer

12. oktober 2013 af ole9999999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har virkelig brug for hjælp med min kemiopgave og ville være virkelig taknemmelig hvis noget gad at hjælpe! :-)

Opgave lyder:

Find stofmængden i følgende portioner ved normale atmosfæriske forhold:

a) 10L helium (g)

b) 10 L CO2(g)

c) 10 g helium

d) 10 g CO2

Jeg har også brug for hjælp med denne opgave:

Find stofmængden i følgende portioner:

a) 10 g NaCl (s)

b) 10mL 10 M NaCl(aq)

c) 10 L 0,10 M CO2(aq) 

Hvad betyder (s) og (aq)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

a) Brug idealgasligningen

pV = nRT  <=>

n = pV/RT

Indsæt p = atmosfæretrykket, V = 10 L og T = temperaturen ( i Kelvin)

b) Præcis det samme som i a)

c) Divider de 10 g med heliums molmasse.

d) Divider de 10 g med CO2's molmasse.

a) Divider de 10 g med NaCl's molmasse.

b) M = mol opløst stof/ L opløsning. Så du skal gange de 10mL (regnet om til L) med de 10 M.

c) Det samme som b)

(s) betyder "fast stof"

(aq) betyder "i vandig opløsning"


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2013 af mathon

de to gasser ved betingelserne 101325 Pa og 20ºC:


           p                               101325 Pa
       ------- =  ---------------------------------------------------------- = 41,571 mol/m3 = 0,041571 mol/L
       R • T      (8,31451 Pa•m3/(mol·K)) • ((273,15+20) K))

.

      n = (0,041571 mol/L) • V


Svar #3
13. oktober 2013 af ole9999999 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Find stofmængden i følgende stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.