Matematik

Vektor regning og koordinater

13. oktober 2013 af NannaSnulle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer derude. 

Måske en kunne hjælpe mig med denne opgave. Det ville virkelig være rart.. 

Find koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt i et parallelogram udtrykt ved vinkelspisernes koordinater. 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Diagonalerne skærer hinanden i deres midtpunkt M. Kalder parallelogrammet for ABCD, har man derfor

OM = OA + (1/2)·AC = (1/2)·OA + (1/2)·OC = (1/2)·(OA + OC) = (1/2)·(OB + OD)


Skriv et svar til: Vektor regning og koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.