Kemi

udtryk for styrkekonstanten

16. oktober 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Opskriv et udtryk for styrkekonstanten for følgende syrer:

H3PO4
H2CO3
HCO3-

Opskriv et udtryk for styrkekonstanten for følgende baser:

PO43-
HPO42-
H2PO4-
HCO3-

kan i hjælp er helt løst 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af mathon

middelstærk og svag syre
                                       S (aq)   +   H2O (l)   <--->   B (aq)   +   H3O+ (aq)

ligevægtsbrøken
giver dig
                                            [B] • [H3O+]
                                           ---------------- = Ks
                                                  [S]

.

middelstærk og svag base
                                       B (aq)   +   H2O (l)   <--->   S (aq)   +   OH- (aq)

ligevægtsbrøken
giver dig
                                            [S] • [ OH-]
                                           ---------------- = Kb
                                                  [B]

S og B er korresponderende syre-base-par.

                                         

                                      


Svar #2
16. oktober 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

kan du vis mig et eksempel er ikke helt med endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af mathon

H3PO4

middelstærk syre
                                       H3PO4 (aq)   +   H2O (l)   <--->   H2PO4- (aq)   +   H3O+ (aq)

ligevægtsbrøken
giver dig
                                            [H2PO4- ] • [H3O+]
                                           ------------------------- = 7,5·10-3 M
                                                   [H3PO4 ]

               

     


Skriv et svar til: udtryk for styrkekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.