Fysik

Danmarks energiforbrug og kerneenergi

17. oktober 2013 af Schmidtbudapest (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er kørt fast i denne:
Ved spaltning af 235-92 uran udnyttes 0,09% til energi.
Ud fra formlen E frigjort = (m før - m efter) * c^2 får jeg at 1 kg giver 270000 J. Danmarks energiforbrug er på 8 * 10^17 J pr. År. Ud fra dette får jeg at der totalt skal bruges 12,962 * 10^12 kg Uran for at dække Danmarks samlede energiforbrug.

Nogle der kan tjekke disse udregninger? Jeg synes nemlig, det lyder som vanvittigt meget?

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af mathon

Ved fission af ét atom 23592U er massedefekten 0,19850 u = 3,29617·10-28 kg
svarende til
                     den frigivne energi    (3,29617·10-28 kg) • (2,99792·108 m/s)2 = 2,96245·10-11 J
hvoraf kun 0,09% udnyttes

                     nytteenergi pr spaltet 23592U-atom = (2,96245·10-11 J) • 0,0009 = 2,66621·10-14 J

Til nytteproduktion af energien 8 •1017 J
kræves
                     [(8 •1017 J) / (2,66621·10-14 J)] • (235 u) = 7,051·1033 u    23592U =  1,171·107 kg 23592U
 


Svar #2
17. oktober 2013 af Schmidtbudapest (Slettet)

Puha, burde jeg vide det, når jeg er på C niveau?

Skriv et svar til: Danmarks energiforbrug og kerneenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.