Kemi

Beregn pH i HCl, Ba(OH)2 og NH3

19. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber der er en som kan hjælpe mig

a) 10,00 mL 5 M HCl overføres til en 1000 mL målekolbe og fyldes med vand. Beregn ph i denne opløsning 

b) Beregn pH i en 0,1037 M Ba(OH)2 opløsning.

c) 1000 mL af en opløsning har følgende koncentrationer: 1,32 M med hensyn til NH4+ og 1,70 M med hensyn til NH3. Hvad er dette for en type opløsning og hvad anvendes den til? Beregn pH i denne opløsning.

Tak på forhånd


Svar #1
19. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe mig :/


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af mathon

a)
           efter fortynding med fortyndingsfaktor 100
           er
                   [H3O+] = (5 M) / 100 = 0,05 M

                   pH = -log([H3O+]) = -log(0,05)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af mathon

c)
          er en pufferopløsning.


Svar #5
21. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

og hvordan beregner jeg så pH ved c :/


Svar #6
21. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

har lavet det :D


Skriv et svar til: Beregn pH i HCl, Ba(OH)2 og NH3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.