Kemi

Hvordan finder man ud af et grundstofs tilstandsform

19. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks.

at sølv er flydnede(aq)

og at hovedgruppe 8 er gasser

Er det bare noget?

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af ChemistryIsKey

Hm man kan ikke definitivt sige noget om tilstandsformerne.

Sølv er f.eks. et fast stof ved stuetemperatur og ædelgasserne (og halogenerne for den sags skyld) er gasser ved stuetemperatur.

Men disse tilstande kan nemt ændres ved tryk og temperatur f.eks.

Du kan lave nogle hovedregler ved f.eks. stuetemperatur, men grunden til man overhovedet har tilstandsformer er jo netop for at gøre opmærksom på, at alle stoffer kan være både gas, flydende og faste :)


Svar #2
19. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Tak 1#. Det hjalp meget. 

Er det her rigtigt

(s)=fast

(l)=flydende

(aq)=opløst i vand

(g)=gas


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af ChemistryIsKey

Ja det ser rigtigt ud!

Husk, at l står for liquid og betegner et opløsningsmiddel (fx vand, heptan osv.)

:)


Skriv et svar til: Hvordan finder man ud af et grundstofs tilstandsform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.