Matematik

Gør rede for, at funktion...

20. oktober 2013 af MattW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gør man? Vedhæftet billed.

Vedhæftet fil: OPG1014.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Stats

#2 Jo, det kan man vist... Jeg sover stadig :P

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man ikke bare sig 

a)

f(2)=6,5

f(3)=26

Den bliver jo hele tiden større. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af Stats

Man kan også se dybere på funktionerne og sige:

• x- 3/x går ledet -3/x→0 når x→±∞.
• og ved funktionen 1/(√x) - x3 går ledet 1/√x→0 når x→∞.

Derfor er det stort set kun ledet x3 og -x3 der afgør om den er voksende eller aftagende...
Da x>0 og x3 = x·x·x er det let at se at funktionen er voksende, og ved -x3 = -(x·x·x) er det her også let at se at funktionen er faldende.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
20. oktober 2013 af MattW (Slettet)

Tusinde tak, og hvad så med funktionen g(x)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af Stats

#4, #3 har beskrevet både f(x) og g(x) i besvarelsen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Gør rede for, at funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.