Matematik

Ligning

20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan vil man løse denne ligning?

løs ligningen f(x)=g(x)

f(x)=x^2+2x-1   og    g(x)= -2x^2-4x-4

Håber der findes en venlig sjæl, som vil hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Man skal sætte dem lig hinanden. 

x^2+2x-1=-2x^2-4x-4


Svar #2
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

ja, men derefter ved jeg ikke helt, hvordan jeg griber det an..


Svar #3
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

jeg fandt ud af det!


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. oktober 2013 af Stats

#0 Forkert tråd

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

tak for dette!


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

3# Hvad fik du?


Svar #7
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

jeg fik, at x=1.

Jeg skal svare på, hvad løsningen til ligningen betyder grafisk. Hvad betyder det for det grafisk? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg tror, du skal tegne linjerne og se, hvor de mødes. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=5S2UzTYI83E


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Efter du har sat dem lig med hinaden skal du bare reducere som man gør med en normal ligning: 

Altså x'erne på den ene side og tallene på den anden side .. Altså præcist sagt reducere :) 

Altså du har: 

x^2+2x-1=-2x^2-4x-4

3x^2+6x-1=-4

6x=3 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

PS: Hvis du benytter solve skal x være = -1


Svar #12
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

Hvordan kan det være, at du får en anden løsning end jeg? er der flere muligheder? 

Jeg har brugt et værktøj til at udregne mit..


Svar #13
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

Jeg får x til at være 1...


Svar #14
20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

i min opgave står der også forklar LØSNINGERNE, så burde jeg ikke få to løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2013 af Stats

Der er kun 1 løsning nemlig x = -1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.