Matematik

Ligning for tangenter

20. oktober 2013 af natlou13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et problem med en opgave.

Bestem ligningen for de tangenter til grafen for f, der har hældningskoefficienten a=2

f(x) = x3 + x2 + 6x

Mit spørgsmål er: skal man sætte 2 ind på x's plads?

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Stats

Differentier f(x) og vi kan nu se alle tangenthældninger til f.

og nu skal du sætte f'(x)=2 da vi gerne vil finde hældningskoefficienten 2.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af peter lind

Nej. Hældningen i punktet (x, f(x)) er f'(x) så løs ligningen f'(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af Stats

#2 kræftedme også det jeg mente, mine fingre og tanker, arbejder da bare ikke sammen i dag... :)

Har korrigeret...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning for tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.