Kemi

Beregn ligevægtskonstanten

21. oktober 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligevægten H2 (g)+I(g)<-->2HI (g) undersøges ved at anbringe 1,00 mol dihydrogen og 1,20 mol diiod i en tom beholder, hvis rumfang er 5,00 L. Beholderen termostateres ved 500 K. Når der er indtråd ligevægt i systemet, måles koncentrationen af hydrogeniodid til 0,364 M.

Beregn ligevægtskonstanten ved 500 K.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af 012343210

                   H2    +      I2      =     2HI

n_start          a              b               0

n_slut           a-x           b-x             2x

A og b kan du finde ud fra hvad du sætter ind til at starte med. x kan du finde ud fra din måling

K=produkter/reaktanter tallene sættes ind og du kan regne k

Er det godt nok eller skal du have mere hjælp?


Svar #2
21. oktober 2013 af Imhere (Slettet)

#1
 

                   H2    +      I2      =     2HI

n_start          a              b               0

n_slut           a-x           b-x             2x

A og b kan du finde ud fra hvad du sætter ind til at starte med. x kan du finde ud fra din måling

K=produkter/reaktanter tallene sættes ind og du kan regne k

Er det godt nok eller skal du have mere hjælp?

Skal jeg regne i mængde frem for koncentration? Da du har skrevet n_start?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af 012343210

Når du stiller reaktionen op er det altid godt at regne med stofmængder, da hvis du regner med koncentrationer og kan man komme til at lave nogle dumme fejl hvis opgaverne bliver lidt mere komplicerede. 

Når du så skal stille ligevægtbrøken op skal du så regne om i koncentrationer [A]=(a-x)/5L


Svar #4
21. oktober 2013 af Imhere (Slettet)

Kan det passe, at K=126?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af 012343210

Jeg får 126,9 så det er ikke helt ved siden af;)


Skriv et svar til: Beregn ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.