Matematik

Udledning af et mindre udtryk

21. oktober 2013 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har et tværsnit med bredden b og længden af konstruktionen er ud af planet. Se:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/TEST.jpg

Hvordan kommer man frem til (8.1)? Produktet ρb giver noget med en kraft i længderetningen, men hvor kommer π fra?

Tak på forhånd.


Svar #1
22. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Man savner oplysning om, hvad rho og U står for

:-)


Svar #3
22. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

#2

Hvis du har set billedet med opgaven, så står det nederst: ρ er densiteten af vinden/luften og U er vindhastigheden.

EDIT: Det er noget vrøvl i #0; ρb giver ikke en kraft i længderetning, idet ρ ikke er densiteten af tværsnittet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Links er nemmere at håndtere, når de laves til hot-links, som man blot kan klikke på

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/TEST.jpg


Svar #5
22. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

#4

Jeg synes ikke, at det virkede her.

Ang. mit problem i #0, så har jeg fundet ud af, at formlen for kinetisk energi (Ekin = 1/2mv2) er brugt, hvor m = ρb og v = U. Herudover er π brugt som en formfaktor (se bort fra det). Jeg mangler at finde ud af, hvorfor der multipliceres med θ. Kan du gennemskue det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Fordi ved meget små vinkler (som der osse står) er sin og tan ~ selve vinklen (i rent tal, selvfølgelig . . .)

:-)


Svar #7
22. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

#6

Det er jeg godt klar over, men jeg ville have brugt cosinus og ikke noget af det andet som du nævner. Kan du fortællele mig, hvorfor det enten er sinus eller tangens, der bruges?


Svar #8
23. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

#6

Løst!


Skriv et svar til: Udledning af et mindre udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.