Kemi

Hjælp til kemi opgave

21. oktober 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg har fået denne opgave som jeg ikke helt kan finde ud af.

http://imageshack.us/a/img51/2121/m29i.jpg

Jeg har lavet opgave a og b.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af 012343210

c) skal du benytte dig af n=m/Mw <- for at finde stofmængden der er forsvundet fra din kobbertråd (Mw er du med på du kan finde i de fleste periodiske systemer

d) d kigger du på din reaktionsligning og ser hvor på hvordan forholdet er mellem forbruget af sølvsulfat og kobber er og det ganger du så på din stofmængde fra c)

e) her benytter du igen n=m/Mw hvor du så denne gang skal finde m ud fra Mw som du må regne sammen for svovl, oxygen og sølvs molvægt

Hvis du skal have mere hjælp eller jeg skal kigge det igennem, må du lige skrive ind hvordan du tænker det er;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af mathon

http://imageshack.us/a/img51/2121/m29i.jpg

b)
         opløsningen er blå af de komplekse
                                                                          Cu(H2O)42+-ioner
                                                                        tetraaquakobbber(II)-ioner


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2013 af mathon

d)
           n(Cu) = m/M = (0,082 g) / (63,546 g/mol) = 0,00129 mol

           M(Ag2SO4) = sum({2,1,4}*{107.870,32.065,15.999}) g/mol = 311.741 g/mol


                                                             Cu (s)   +   Ag2SO4 (aq)   --->   CuSO4 (aq)   +   2 Ag(s)

ækvivalente stofmængder i mol:           1                 1        
                                                         0,00129      0,00129

.

m(Ag2SO4) = (0,00129 mol) • (311,741 g/mol) = 0,40215 g

                                                          
 


Svar #4
22. oktober 2013 af NiBaSi (Slettet)

mange tak alle sammen! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.