Kemi

Opskriv reaktionsligningen og find ud af hvor mange gram kaliumbiphtalat der skal afvejes.

22. oktober 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber på en del hjælp 

Man ønsker at undesøge proteinindholdet i kyllingkød.

Til formålet er der fremstille 5 L NaOH 0,1 M. Den fremstillede NaOH indstilles på kaliumbiphthalat (kaliumhydrogenphthalat).

a) Opskriv reaktionsligningen for dette.

b) Hvor mange gram kaliumbiphtalat skal der afvejes, når man ønsker et forbrug på ca. 15 mL NaOH? Udregningen skal vises. 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

a)

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

b)

     beregn stofmængden af NaOH og derefter stofmængden af kaliumhydrogenphthalat (C8H5KO4)
     og til sidst massen af kaliumhydrogenphthalat    


Svar #3
22. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

Jeg kan ik helt finde ud af b) :( 


Svar #4
23. oktober 2013 af DKPS (Slettet)

når du siger stofmængde så mener du 

n = m(g) / M(g/L) jeg skal finde for NaOH og kaliumhydrogenphthalat, men det kan jeg ikke lige se hvordan jeg skal gøre 

også massen slår jeg bare op for kaliumhydrogenphthalat = 204,33 g/mol 

og hvordan for jeg så g NaOH? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

b)

titrerreaktionen

                                 HOOC-C6H4-COOK     +     OH-    ----->     -OOC-C6H4-COO-     +     H2O      +     K+
ækvi. mængder                     1 mol                    1 mol


hvis man bruger 15 mL 0,100 M NaOH-opløsning, så er stofmængden af denne base
     n(OH-) =(0,015 L) • (0,100 M) = 0,0015 mol
 

af titrerreaktionen ses at 1 mol kaliumhydrogenphthalat ækvivalerer 1 mol hydroxidid

     n(HOOC-C6H4-COOK) = n(OH-) = 0,0015 mol
 

massen er så

      m = (0,0015 mol) • (204,22 g/mol) = 0,31 g


Skriv et svar til: Opskriv reaktionsligningen og find ud af hvor mange gram kaliumbiphtalat der skal afvejes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.