Fysik

stofmængde og antallet af molekyler

23. oktober 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig med følgende opgave:

I billedrøret i et fjernsyn er trykket 10-9 atm ved temperatur på 25 C. 1 atm = 1,013*105 Pa. 

Beregn stofmængden og antallet af molekyler pr. cm3 i billedrøret? Sæt volumen til 1cm3

Det der forvirre mig mest er nok at det skal udregnes i cm3

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

brug idealgasligningen pV = nRT


Svar #2
23. oktober 2013 af snilo (Slettet)

Ja den har jeg brugt, jeg får følgende resultat 4,088*10-14mol, men der har jeg lavet volumen om, så det bliver 1*10-6 m^3. Jeg forstår bare ikke hvad der menes med pr cm^3 i billedrøret.

Jeg har efterfølgende brugt: N=n*Na og fået antallet af molekyler.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

     pV = nRT
 

antal mol pr. cm3

     n/V = p/(RT)

           = (10-9·1.013·105Pa·(10-6MPa/Pa)) / ((8,314472 cm3·MPa·K-1·mol-1) • (298,15 K))

           = 4,086·10-14 mol/cm3


Skriv et svar til: stofmængde og antallet af molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.