Kemi

Beregne PH

24. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med opgave b) når der er tilsat 20,0 mL syre.
Har selv en ide om, at jeg bare skal lave ligevægtsudtrykket beregne x og tage den negative logaritme ? Eller der en anden måde, at gøre det på?


Billedet er opladet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

                               tilsat HNO3                 pH 
                                  i mL                9,26 + log(nb/ns)

                                  20                              9,4
                                  25                              9,3

når der er tilsat 50 mL HNO3 resterer der en 150 mL opløsning indeholdende 0,01 mol NH4NO3

             c(NH4+) = (0,01 mol) / (0,150 L) = 0,6667 M

                                   pH = (1/2)•(9,26 - log( 0,6667)) = 5,2

når der er tilsat 100 mL HNO3 resterer der en 200 mL opløsning, hvis [H3O+]-overskud helt overvejende skyldes HNO3.

n(H3O+) = (0,050 L) • (0,200 mol/L) = 0,01 mol

[H3O+] = n/V = (0,01 mol) / (0,200 L) = 0,05 M

                                   pH = -log(0,05) = 1,3


Svar #2
26. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvad med når der er tilsat 50 ml syre.

Vil helst undgå at bruge formlen: PH= 1/2(pks-log(c))


Skriv et svar til: Beregne PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.