Matematik

En grund

24. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej igen!

Jepsen har en grund, formet som et rektangel.

Omkredsen er 132 m - og den er 24 m længere end den er bred.

Hvor lang og bred er grunden?

Hvordan griber jeg sådan én opgave an?

Nogen der kan hjælpe? :)

På forhånd, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2013 af SuneChr

Kald bredden x og længden  x + 24
Omkredsen er 132 m


Svar #2
24. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Øhm..

Hvordan skriver jeg det op? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Omkredsen af et rektangel er givet ved O = 2l + 2b, hvor l er lægnden og b er bredden. Det vides dertil, at grunden er 24 m længere end den er bred, og det er derfor nærliggende at beskrive bredden, b = x og længden, l = x + 24. Dermed haves det, at findes x, så kan længden og bredden bestemmes.

Jævnfør O = 2l + 2b opstilles så ligningen

132 = 2(x + 24) + 2x, hvormed x bestemmes og anvendes til bestemmelse af l og b


Svar #4
25. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Ok! Tak skal du have :)


Skriv et svar til: En grund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.