Matematik

Ligninger.

26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

18/13 + 2x = 8

Er x ikke = 73/-26?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #2
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Hvad er x så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

2x=8-18/13

2x=104/13-18/13

2x=86/13

x=(86/13):2

a/b:k=a/(k*b)

86/13:2=86/(13*2)

x=86/26, ved at forkorte med 2 i både tæller og nævner fås 43/13


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

... som forkortes til 

x = 43/13


Svar #5
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok. Nu kan jeg se fejlen.. 

Har gjort således:

18/13 + 2x = 8

18/13 - 8 = -2x

18/13 - 8/1 = -2x

18*1 - 13*8 = -2x lang brøkstreg under den her hvor der skal stå. 13

18-104 = -2x brøkstreg hvor der skal stå 13

-86/13 = -2x/1

-86 * 1 = 13*(-2x)

x = 86/-26 

er den her godkendt? :) skal minuset ikke fjernes fra - 86?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man sætter minustegnet foran hele brøken, hvis det er relevant, og man forkorter brøken mest muligt. Men her er der tale om at dividere -86 med -2 . Du smider det ene fortegn væk og når frem til et forkert resultat. Se #3 og #4.


Svar #7
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Men er metoden forkert? - eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, den er forkert, fordi du smider et fortegn væk mod slutningen.


Svar #9
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Men altså kan man sagtens gøre det på den måde, men bare uden at smide den væk?

Altså den måde jeg har gjort det på. Er det mig der har lavet en fejl el. er det formlen der gør sådan at man laver en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er dig, der begår en fejl ved at smide et fortegn væk.


Svar #11
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok. Troede det var min formlen der var forkert. :) Men kan du forklarer præcist hvorfor jeg begår den fejl? - 


Svar #12
26. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Er det fordi - * - så giver det +?


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.