Fysik
Hjælp til Arkimedes lov
Jeg har brug for hjælp til en opgave om opdrift :)
Min opgave lyder sådan:
Et 100g lod hænger i et newtonmeter og bliver delvist ned i en beholder med vand. Beregn opdriften på loddet når rumfanget af den nedsænkede del af loddet er 20ml.
Jeg er ikke helt sikker på, hvilken formel jeg skal bruge og måske skal jeg også bruge hjælp til fremgangsmåde..
På forhånd mange tak :)
Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at opdriftens størrelse er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.
Svar #2
28. oktober 2013 af Budsmoke
#1
Kan jeg bruge at Fopdrift=ρvand•Vfortrængt•g ???
Fopdrift=1,00g/cm3•20cm3•9,82N/kg=196,4N ser det korrekt ud??
Svar #3
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Fremgangsmåden er korrekt, men du sjusker jo gevaldigt med enhederne.
Svar #5
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Jo. Resultatet afleveres med et passende antal betydende cifre.
Skriv et svar til: Hjælp til Arkimedes lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
