Matematik

To ligninger med to ubekendte

29. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Har følgende opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal bære ad. Jeg troede selv man skulle bruge metoden isolér og substituer, men jeg kan vist ikke gøre det her?

P: y = -x^2 + 3x

l:  y = 2x + 8

Bestem eventuelle skæringspunkter mellem parabel og linje.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2013 af SuneChr

Løs som en almindelig 2.gr. ligning
(hvis der er løsning(er))
      - x2 + 3x  =  2x + 8
ved at bringe den på normal form.


Svar #2
29. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Så samler jeg alle leddene på den ene side så der står 0 til højre, og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2013 af SuneChr

# 2
Ja, det er korrekt.
Find diskriminanten      D  =  b2 - 4ac
Hvis  D < 0  er der ingen reelle løsning(er) for de to ligninger.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.