Matematik

Hjælp - rumfang, omkreds sammenhæng

29. oktober 2013 af LineSand (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Golfbolde har en radius på 21.5 mm, og er pakket i kasser med 3 bolde i hver. Angiv målene på en kasse der lige akkurat kan rumme de 3 bolde. Dette har jeg skrevet indtil videre: 

Golfboldene har en radius på 21.5 mm, det vil sige at diameteren er 43 mm.

O= 2*3.14*21.5 = 135.02 mm

135.02*3= 405.06 mm

Hvordan skal jeg omregne det til rumfang af kassen? Jeg vil ikke have resultater, gerne bare forklaringer


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kassen kan have boldens diameter som længde og bredde, og 3 gange diameteren som højde.


Svar #2
29. oktober 2013 af LineSand (Slettet)

Så hvordan skal jeg stille det op? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis boldens diameter kaldes d, har kassen dimensionerne L = d, B = d, H = 3d .


Skriv et svar til: Hjælp - rumfang, omkreds sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.