Matematik

Bredde og længde.

29. oktober 2013 af mariagwen (Slettet) - Niveau: 7. klasse

sådan her lyder spørgsmålet.

Olsen har en grund formet som et rektangel. Omkredsen er 132 m og den er 24 m længere end den er bred.

A. Hvor lang og hvor bred er grunden?

B. Hvor stor er grundens areal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Omkredsen af et rektangel er givet ved O = 2l + 2b, hvor l er lægnden og b er bredden. Det vides dertil, at grunden er 24 m længere end den er bred, og det er derfor nærliggende at beskrive bredden, b = x og længden, l = x + 24. Dermed haves det, at findes x, så kan længden og bredden bestemmes.

Jævnfør O = 2l + 2b opstilles så ligningen

132 = 2(x + 24) + 2x, hvormed x bestemmes og anvendes til bestemmelse af l og b


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Når l og b kendes haves arealet af grunden ved

A = l · b


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

A) O=L+L+B+B

132=L+L+B+B+24+24

132=L+L+B+B+48

84=L+L+B+B

L:21+24=45

B:21


Svar #4
29. oktober 2013 af mariagwen (Slettet)

Skal jeg bare skrive det sådan ned?

Altså hvordan skriver jeg det op på en simpel og kort måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af Stats

#4

Følg hvad der står i #1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Bredde og længde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.