Matematik

For x gående mod uendelig

31. oktober 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Bestem U(x,3), og bestem

lim U(x,3)/x2  for  x→∞    

Ifølge facit skal dette give 5 - hvordan sker det?

På forhånd tak                   


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan er U(x,3) defineret?


Svar #2
31. oktober 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Således er opgaven:

En fabrik producerer to varer X og Y. Det viser sig, at udgiften U(x,y) (målt i enheder af 1000 kr) forbundet med at producere x tons af X og y tons af Y er givet ved

U(x,y)=10x+5y+2x2 +y2 +x2y.

(a) Bestem U(x,3), og bestem

lim U(x,3)/x2. x→∞  


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Hvis

    U(x,y) = 10x + 5y + 2x2 + y2 + x2y,

så har vi at

    U(x,3) = 10x + 5 · 3 + 2x2 + 32 + x2 · 3,

               = 5x2 + 10x + 24

og dermed for x ≠ 0 at

    U(x,3)/x2 = (5x2 + 10x + 24) / x2

                   = 5 + 10/x + 24/x2.

Hvad sker der med leddene 10/x og 24/x2 når man vælger x til at være et meget stort tal? Prøv for eksempel med værdierne 100, 1000, 10000 osv. :-)


Svar #4
01. november 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Tusind tak! Jeg kan godt følge dig helt indtil sidste udtryk hvor    U(x,3)/x2 = (5x2 + 10x + 24) / x2 bliver til 5 + 10/x + 24/x2.

Ved indsættelse kan jeg godt se at U(x,3)/x2 går mod 5 for x gående mod uendelig/noget stort.


Skriv et svar til: For x gående mod uendelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.