Kemi

Beregn Kp

01. november 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave? 

Vi betragter igen ammoniakligevægten:
3H2(g) + N2(g) ? 2NH3(g) Kc = 0,058 m^-2 (500 ºC)
a) Beregn Kp ved 500 ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af 012343210

Kc=[NH3]^2/([H2]^3*[N2])

Kp=P_NH3^2/(P_H2^3*P_N2)=([NH3]*R*T)^2/(([H2]*R*T)^3*([N2]*R*T))=Kc*(R*T)^-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af mathon

ved 500ºC
                      

                          [NH3]2                p(NH3)2•(RT)-2
                   --------------- = --------------------------------------  =  0,058 M-2
                   [H2]3 • [N2]     p(H2)3•(RT)-3 • p(N2)•(RT)-1

.

                        p(NH3)2
                  ------------------   •  (RT)=  (0,058 M-2)              
                  p(H2)3 • p(N2)


                 Kp • (RT)=  (0,058 (mol/L)-2)    

                 Kp • (RT)=  (0,058 (L/mol)2

                 Kp((8,31451 Pa•m3·mol-1·K-1)•((273,15+500) K)=  (0,058 (10-3 m3·mol-1)2)   

                 Kp • (4,13239·107 Pa2·m6·mol-2) = 0,058·10-6 m6·mol-2

                 Kp • (4,13239·107 Pa2) = 0,058·10-6

                Kp = (0,058·10-6) / (4,13239·107 Pa2) = 1,40355·10-15 Pa-2 = 1,40355·10-5 bar-2 ≈ 1,40·10-5 bar-2

                


Skriv et svar til: Beregn Kp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.