Fysik

Sammenhæng mellem indfalds - og brydningsvinkel

03. november 2013 af Henriksen54 - Niveau: B-niveau

Hey Alle! 

Har lige et problem med en brydnings opgave, opgaven lyder: 

PÅ figuren er vist tre lysstråler A, B og C, der falder ind mod en halvcirkel formet plastklods. D, E og F er strålerne efter passage af klodsen. 
(figuren viser A=en indfaldsvinkel på 60 grader, B=45 grader, C=26 grader og udfaldsvinklerne: D bliver reflekteret og har en spejlingsvinkel på 60 grader, E løber langs 0 på x-aksen og F har en brydnigsvinkel på 38,3 grader) 

a) Hvorledes hører D, E og F sammen med A, B og C? 
A og D ved jeg hører sammen pga i=s, og gætter på at B hører sammen med E og at C hører sammen med F, men hvordan forklarer jeg det? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

Dit billede er alt for småt til at jeg kan se det.

Hvis B hører sammen med E bliver strålen ikke brudt. Hvis C hører sammen med F bliver strålingen brudt


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du bruger Snells lov: n2sin(v2) = n1sin(v1)

Når v1 er lille, brydes lyset efter denne lov. Når den er stor, giver denne lov en værdi af sin(v2), der er større end 1. Det kan jo ikke lade sig gøre, så lyset kan ikke brydes og bliver i stedet reflekteret. Det kaldes totalreflektion, fordi alt lyset reflekteres. Mellem disse to tilfælde er der et grænsetilfælde, hvor lyset brydes ud langs overfladen. Herudfra skulle du kunne finde svaret.


Svar #3
03. november 2013 af Henriksen54

Sådan her, nu skulle det gerne være et brugbart billede


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af peter lind

De må som du sikkert har gætte ligge i rækkefølge A reflektion, B er på grænsen til refeleksion og brydning, C brydes, Den med mindst indfaldsvinkel må give anleding til den brudte stråle


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem indfalds - og brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.