Matematik

Differentiering f(x) og f'(x)

04. november 2013 af xeniah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej .

Jeg har nu denne funktion
f(x) = 2x^3+4*ln x
Og nej, x står ikke i parantes i opgaven (Dont ask why)
 

Jeg vil så differentiere og jeg bruger reglerne inden for differentiering, så x^3 blilver 3x og ln x bliver 1/x
MEN!
 

Hvad med det 2tal
Mit svar ville umiddelbart være 2*3x+4*(1/x)
som så ville være 6x+(4/1)

Men er det korrekt og hvis ikke, hvorfor? 

Mange tak!

Vedhæftet fil: 2z afl 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af wes2

Altså når du differentierer 2x^3 så bliver det til 6x^2
dy/dx(2x^3)=6x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

                f(x) = 2x3 + 4•ln(x)        x > 0

                f '(x) = 6x2 + (4/x)


Svar #3
04. november 2013 af xeniah (Slettet)

Så det er rigtigt det jeg har gjort :D?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af mathon

#2
 

                f(x) = 2x3 + 4•ln(x)        x > 0

                f '(x) = 6x2 + (4/x)


Svar #5
04. november 2013 af xeniah (Slettet)

ok, tak.
Kan du fortælle mig hvilken regneregel det er (De der helt basale regler)
Jeg ved at når der står 3 i potens skal det ned foran, men så da 2 tallet står der ganger jeg det sammen så det giver 6, og så skal 2tallet OGSÅ op i potensen? eller hvordan :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af wes2

f(x)=x^n
f'(x)=n*x^n-1


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Tallet 2 foran x3 er en konstant.
Reglen, du bruger, ser gerne sådan ud: (k • f) ' (x) = k • f '(x).
Konstanter sættes bare ud foran.

For at differentiere hele funktionen f(x) = 2x3+4*ln x, x > 0
har du også brugt reglen for en sum:
(f + g) ' (x) =  f ' (x) + g ' (x).
Vi må differentiere ledvist.

Og så har du benyttet regnereglen fra #6 om differentialkvotient af xn.

Du lader til at have fint styr på det.


Skriv et svar til: Differentiering f(x) og f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.