Matematik
Rettelse af "bestem forskriften"
06. november 2005 af
Maria! (Slettet)
En virk. fremstiller en vare. De faste omkostninger er 16.000 kr., og dertil kommer variable omkostninger på 800 kr. pr. stk.
Virk. sælger varen til en fast pris på 1.200 kr. pr. stk. Lad x betegne antal producerede stykker, f(x) de samlede omkostninger i kr. og g(x) den samlede omsætning i kr.
a) bestem forskrifterne for f og g.
f(x) = 16.000 * x + 800
g(x) = 1.200 * x + 800
Virk. sælger varen til en fast pris på 1.200 kr. pr. stk. Lad x betegne antal producerede stykker, f(x) de samlede omkostninger i kr. og g(x) den samlede omsætning i kr.
a) bestem forskrifterne for f og g.
f(x) = 16.000 * x + 800
g(x) = 1.200 * x + 800
Svar #1
06. november 2005 af allan_sim
#0.
De variable omkostninger er dem, der afhænger af antallet. Derfor skal dit x knyttes til de variable omkostninger i stedet for de faste omkostninger.
Omsætningen drejer sig udelukkende om, hvor meget der sælges for. Du skal derfor ikke blande omkostningerne ind i den del af det.
Håber disse par hints hjælper.
De variable omkostninger er dem, der afhænger af antallet. Derfor skal dit x knyttes til de variable omkostninger i stedet for de faste omkostninger.
Omsætningen drejer sig udelukkende om, hvor meget der sælges for. Du skal derfor ikke blande omkostningerne ind i den del af det.
Håber disse par hints hjælper.
Skriv et svar til: Rettelse af "bestem forskriften"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
