Matematik

Hvordan reducerer jeg dette udtryk?

05. november 2013 af avntwo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducere følgende udtryk, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gøre. Er der én der vil forklare mig det?

(2x-4)- (4x2-4)/(2x+2)

              


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af SuneChr

Kig lidt på dem her:
(2(x - 2))2  =  22(x - 2)2
4(x2 - 1)  =  4(x + 1)(x - 1)
(2x + 2)  =  2(x + 1)


Svar #2
05. november 2013 af avntwo (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se, hvad jeg skal bruge dem til. Kunne du tænke dig at forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af SuneChr

Reducér nu herfra


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Prøv det, og tænk brøkregning (kan noget måske forkortes?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af LeonhardEuler

Forsæt selv


Svar #6
05. november 2013 af avntwo (Slettet)

Jeg er taknemlig for jeres hjælp, men forstår ikke jeres udregninger. Skal man ikke ophæve (2x-4)ved hjælp af en kvadratsætning. Kan man godt ophæve 4xVed at sige 4(x+1)(x-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Skriv et svar til: Hvordan reducerer jeg dette udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.