Matematik

Opgave

05. november 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

planen a har ligningen 3x-7y+4z=1

Angive koordinaterne til trepunkter i planen, hvoraf et skal have x-koordinaten 2 og et andet skal have y-koordinaten 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1083684 hvor opgaven gav anledning til en livlig diskussion.


Svar #2
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

Mange tak. Men så har jeg lige et andet spørgsmål til en delopgave. den lyder:

er vektor a = (1,1,1) vinkelret på a(som er planens linging) eller paralel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Undersøg, hvordan vektor a forholder sig til planens normalvektor n .


Svar #4
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

skal jeg bare se, om prikproduktet giver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis an = 0 ved du jo, at de to vektorer står vinkelret på hinanden.


Svar #6
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

nåå, men hvad så hvis de ikke gør det? Hvordan finde rjeg så ud af, om de er paralelle`?


Svar #7
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

jeg får den til at give 0, men i facitlisten står der, at den er paralell. hvad er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2013 af peter lind

 skal a og n være parallelle skal de være proportionale. Alternativt vis at a×n = 0


Svar #9
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

Hvad? så når mange ganger deres koordinater skal det give 0, og så har man vist, at de er parallel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2013 af peter lind

Hvis a·n = 0 er står a og n vinkelret på hinanden og da n er vinkelret på planen er a parallel med planen


Svar #11
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

Tak. Kan du hjælpe mig med et sidste delspørgsmål?

Er linjen paralel med a, vinkelret eller ingenting, når linjen har parameterfremstillingen: (x,y,z)=(1,8,3)+t(-1,3,6)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Undersøg, hvordan vektoren a forholder sig til liniens retningsvektor.


Svar #13
05. november 2013 af Sinimini (Slettet)

jeg har undersægt, om de er parallelse, og det er de ikke. Men skal jeg så sige a*n=0 igen for at vise, at de evt. er vinkelret? Men hvor er normalvektoren? i parameterfremstilingen har vi jo kun retningsvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Undersøg om vektoren a er parallel med eller vinkelret på liniens retningsvektor.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.