Matematik

Problem med at faktorisere andengrads

07. november 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg gør galt her.

Jeg skal faktorisere følgende andengradsligning:

2x^2 - 6x - 8

Jeg finder d:

(-6)^2 - 4 * 2 * (-8) = 100

Jeg finder x:

(-(-6)+/-sqroot(100) / 2 * 2) = 4 og 1

Dermed r1 = 4 og r2 = 1

Faktoriseret ser den således ud ifølge mine udregninger:

2(x - 4)(x - 1)

Men facit siger det skal give

2(x + 1)(x - 4)

Hvad gør jeg galt ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af peter lind

Du har løst andengradsligningen forkert. Hvis du indsætter x=1 i funktionsudtrykket får du 2-6-8 = -12


Svar #2
07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg kan ikke finde min fejl, kan du ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af peter lind

Du har (6-10)/4 = -4/4


Skriv et svar til: Problem med at faktorisere andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.