Kemi

HJÆLP! - Forhold mellem antallet af reaktaner og....

07. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To gasformige forbindelser, A2 og B2, blev blandet i stofmængdeforholdet 2:1 i en lukker beholder ved temperatur T. 

Da nedenstående ligevægt havde indstillet sig, var der lige mange reaktanter og produkter i gasblandingen: 

A2(g) + B2(g) <--> 2 AB (g) 

a) Bestem ligevægtskonstanten, K, for reaktion. 

Her fik jeg x = 4/3 y og y = 7,2 

b) Hvad er forholdet mellem antallet af reaktanter og produkter ved ligevægt, hvis reaktanterne blandes i forholdet 1:1 ved T? 

Jeg mangler denne opgave b. Håber der er nogle hjælpende hænder derude, på forhånd tak! :) det haster!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af mathon


              du har
                                    [AB]2
                              --------------  = 7,2
                               [A2] • [B2]

.

                                    (2x)2
                              --------------  = 7,2     og   0 < x < 1
                                   (1-x)2

                              x = 0,5729

(1-x) = 0,4271
2(1-x) = 0,8542

2x = 1,1459

forholdet mellem antallet af reaktanter og produkter ved ligevægt

                                     2x / (2(1-x)) = 1,1459 / 0,8542 = 1 : 1,342 = 500 : 671


 


Skriv et svar til: HJÆLP! - Forhold mellem antallet af reaktaner og....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.