Matematik
Lille isolering
07. november 2005 af
2835 (Slettet)
1/(y-2) = (1/(x+1))+k
Jeg skal her have isoleret y, jeg har prøvet mange forskellig eting men kan ikke får det til at passe.
Det er en funktionsforskrift, og jeg ved funktionen går gennem (-2;(3/2)).
ud fra den øverste ligning, sættet x = -2 og Y = 3/2, det giver så k=1, npr så jeg isolerer y og igen prøver at sætte x = -2 og Y = 3/2 giver k en anden værdi.
Nogen som vil prøve at isolerer ligningen?
::2835::
Jeg skal her have isoleret y, jeg har prøvet mange forskellig eting men kan ikke får det til at passe.
Det er en funktionsforskrift, og jeg ved funktionen går gennem (-2;(3/2)).
ud fra den øverste ligning, sættet x = -2 og Y = 3/2, det giver så k=1, npr så jeg isolerer y og igen prøver at sætte x = -2 og Y = 3/2 giver k en anden værdi.
Nogen som vil prøve at isolerer ligningen?
::2835::
Svar #1
07. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
1/(y-2) = (1/(x+1))+k
<=>
1 = ((1/(x+1))+k)*(y-2)
<=>
1/((1/(x+1))+k) = y-2
<=>
1/((1/(x+1))+k)+2 = y
Udtrykket til venstre kan så nok gøres lidt pænere.
<=>
1 = ((1/(x+1))+k)*(y-2)
<=>
1/((1/(x+1))+k) = y-2
<=>
1/((1/(x+1))+k)+2 = y
Udtrykket til venstre kan så nok gøres lidt pænere.
Svar #2
07. november 2005 af frodo (Slettet)
1/(y-2)= 1/(x+1) + k
y=1,5, x=-2:
1/(-0,5)=1/(-1) + k <=>
k=-2+1=-1
ikke?
y=1,5, x=-2:
1/(-0,5)=1/(-1) + k <=>
k=-2+1=-1
ikke?
Svar #3
07. november 2005 af 2835 (Slettet)
#2, min fejl, der skal i #0 stå -k (minus)
så det bliver +1
::2835::
så det bliver +1
::2835::
Skriv et svar til: Lille isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
