Matematik

mulige udfald af 4 børn?

09. november 2013 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde frem til, hvirdan ejg skal løse den. Der er 4 spørgsmål iden.

Opgaven:

Et ægtepar beslutter sig for at de vil have 4 børn.

For at finde udfaldsrummet skal man så sige 4*4?

a. Hvad er sandsynligheden for, at det kun bliver drenge?

b. Hvad er sandsynligheden for, der er en pige mellem de fire børn?

c. Hvad er sandsynligheden for, der er mindst en dreng og en pige?

d. Hvad er sandsynligheden for, at det tredje barn som fødes er en dreng?

Håber I kan hjælpe mig, så jeg bliver i stand til at kunne forstå, hvordan man løser opgaven.

mvh Johanne


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

1. barn: 2 muligheder (drenge/pige)    Pdreng = 1/2

2., 3. og 4. barn ligeledes

Ialt: (1/2)4 = 1/16)

Brug samme ræsonnement på de andre opgaver . . .

Skriv evt. alle 16 muligheder op og tæl!

:-)


Svar #2
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ok mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

DDDD-DPDD-DDPD-DDDP-DPPD-DPDP-DDPP-DPPP

PPPP-PDPP-PPDP-PPPD-PDDP-PDPD-PPDD-PDDD

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2013 af 123434 (Slettet)

Har jeg gjort det helt forkert?

A)

En dreng: 50% chance hver gang,  parret får i alt 4 børn

1/2^4=1/16=6,25%

B) Mindst en pige

f.eks. parret kunne få 3 drenge og en pige.

0,5^3/ 0,5=0,25=25%

C) Mindst en dreng og en pige

50% for en dreng for 50% for en pige

1/2*1/2=1/4=25%


Skriv et svar til: mulige udfald af 4 børn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.