Matematik

De lige store koefficienters metode

10. november 2013 af Joha3909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne tekst, som skal udregnes med en ligning: ''Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870kr, mangler der 20kr i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880kr, overstiger betalingen beløbet med 40kr. Find beløbet.''

Hvordan kommer jeg frem til resultatet? Jeg har overvejet at bruge de lige store koefficienters metode, er det korrekt? Eller skal jeg bruge en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af mathon


     antal personer kaldes x     og      beløbet kaldes B

       betaling
                            I:   x • 870 = B - 20
                            II:  x • 880 = B + 40                     træk I fra II

                              10x = 60

                               x = 6                                         som indsat i  I:   x • 870 = B - 20
       giver
                               6 • 870 = B - 20

                               B = 5240


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af Hansijensen (Slettet)


Svar #3
10. november 2013 af Joha3909 (Slettet)

Tak for hjælpen @mathon


Skriv et svar til: De lige store koefficienters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.