Kemi

Bestemmelse af molekyleformel!

10. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder.

0,946 g af en ester hydrolyseres kvantitativt ved kogning med 25,0 mL 1,00 M natriumhydroxid. Overskuddet af hydroxid tilbagetitreres med 15,7 mL 1,00 M saltsyre.

1.Beregn stofmængden af overskydende natriumhydroxid

n(NaOH)overskud = V(HCl)*c(HCl) --> 0,0157L*1,00mol/L = 0,0157mol

2.Beregn stofmængden af natriumhydroxid anvendt til hydrolysen af esteren

n(NaOH)anvendt = (V(NaOH)tilført*c(NaOH))- n(NaOH)overskud à--> (0,025L*1,00mol/L)-0,0157mol = 0,0093mol

3.Beregn esterens molarmasse, og bestem dens molekylformel.

0,0093mol ester har massen 0,946g

1 mol ester har massen: Mester=m/n à (0,946g/0,0093mol) = 101,72g/mol

Men er nu i tvivl om hvordan jeg skal bestemme dens molekyleformel?


Skriv et svar til: Bestemmelse af molekyleformel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.