Fysik

Rettelse af øvelser!! HASTER! :))

12. november 2013 af ukendtmm (Slettet)

TAK PÅ FORHÅND!!! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

I øv. 1.7.2 a) har du ikke beregnet erstatningsmodstanden korrekt. Du har regnet med Rstart = 0,6Ω i stedet for 0,06 Ω .

Øv. 2.3.2 a) Du oplyser at fotonenergien er 2,13 eV , men du regner med 2,12 eV.

b) Frekvensen er helt gal i 10-eksponenten, og bølgelüngden i c) bliver følgelig forkert.

Øv 2.4.1 . Skriv Rydbergs formel korrekt.


Svar #2
12. november 2013 af ukendtmm (Slettet)

Tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af mathon

Øvelse 2.4.1

Et hydrogenatom befinder sig i grundtilstanden. Beregn den energi, det skal tilføres for at blive exciteret til tilstand nr. 2, 3 og 4.

Formlen er E = h · c · Ry · (n-2 - m-2)    n > m

3,6057 eV · (4-2 − 1) = -12,76 eV

Antag, at hydrogenatomet er exciteret til tilstand nr. 2. Beregn den energi, der skal tilføres for at excitere det yderligere til tilstand nr. 3.

12,09 eV – 10,20 eV = 1,89 eV

Beregn ioniseringsenergien for et hydrogenatom i grundtilstanden, i tilstand nr. 2 og i tilstand nr. 3. Ioniseringsenergien er den energi, atomer skal tilføres for netop at frigøre en elektron.

Tilstand 1: -(13,6057 eV) · 1-2 = -13,61 eV

Tilstand 2: -13,6057 eV · 2-2   =   -3,40 eV

Tilstand 3: -13,6057 eV · 3-2   =   -1,51 eV


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af ukendtnn (Slettet)

Hmmmm..


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2013 af ukendtnn (Slettet)

I a: Et hydrogen.... skal man jo regne tre tilstande i alt??

Og i c: Beregn ioniseringsenergien... er det tilstand nr 2 og 3? Her har du beregnet tre tilstande?

Er lidt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2013 af mathon

#3
 

Øvelse 2.4.1

Et hydrogenatom befinder sig i grundtilstanden. Beregn den energi, det skal tilføres for at blive exciteret til tilstand nr. 2, 3 og 4.

Formlen er E = h · c · Ry · (n-2 - m-2)    n > m

13,6057 eV · (2-2 − 1) = -10,20 eV

13,6057 eV · (3-2 − 1) = -12,09 eV

13,6057 eV · (4-2 − 1) = -12,76 eV

Antag, at hydrogenatomet er exciteret til tilstand nr. 2. Beregn den energi, der skal tilføres for at excitere det yderligere til tilstand nr. 3.

12,09 eV – 10,20 eV = 1,89 eV

Beregn ioniseringsenergien for et hydrogenatom i grundtilstanden, i tilstand nr. 2 og i tilstand nr. 3. Ioniseringsenergien er den energi, atomer skal tilføres for netop at frigøre en elektron.

Tilstand 1: -(13,6057 eV) · 1-2 = -13,61 eV

Tilstand 2: -13,6057 eV · 2-2   =   -3,40 eV

Tilstand 3: -13,6057 eV · 3-2   =   -1,51 eV


Skriv et svar til: Rettelse af øvelser!! HASTER! :))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.