Matematik

Reducer følgende udtryk mest muligt

13. november 2013 af Bunning (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er virkelig dårlig til at reducere så ville lige høre om nogen kunne hjælpe hurtigt! På forhånd tak!

1)  2(3a-2)-3(2-a)

2)  -3(5a+ab)+(3b-2)*5

3)  4(3(a-b)+2(a+b))

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Gang ind i paranteserne.

1)  2(3a-2)-3(2-a) = 6a - 4 - . . . . . .

Herefter adderer du leddene


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad med 3'eren?

4(3(a-b)+2(a+b)

12(a-b)+2*a+2*b=12a-12b+2a+2b=14a-10b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Faktoren 4 står uden for en stor parentes:

( 3(a-b)+2(a+b) ) = 4·(3a - 3b + 2a + 2b) = 4·(5a -b) = 20a -4b


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.