Matematik

Beregn Samuels forventede energiforbrug

13. november 2013 af cath12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Samuels mål er at gennemføre en ungdomstriatlon med dette resultat 

Svømning(Crawl) 850 meter på 17 minutter
1 skift: 3,5 minutter 
cykling: 42 kilometer på 80 minutter 
2 skift: 2 minutter
L'øb: 10,5 kilometer på 50 minutter 

Energiforbruget under skiftene svarer til hårdt arbejde

Tabel med faktor over energi 
Hårdt arbejde er 7,7  
Løb er 9,4  hvis man løber med 10 km/t 
Løb er 11,5 hvis man løber med 12 km/t 
Løb er 16,3 hvis man løber med 18 km/t 
Cykling er 8,1 hvis man cykler 18 km/t 
cykling er 14 hvis man cykler 30 km/t
Cykling er 18,5 hvis man cykler 40 km/t 
Svømning(crawl) er 10,5 



Beregn samuels forventede energuforbrug i denne triatlon 

Jeg har fået mit resultat til at være 2170, 85 kJ 

Jeg fornemmer det er forkert.. :/ 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af 012343210

Du er nød til lige at angive hvad dine energier er i af enhed kj/min?

udregning:

svømning:

 - energi:17[min]*10,5[??/min]=178,5[??]

Cykling

- hastighed: 42[km]/(80/60)[t]= 31,5[km/t] derved benyttes energien ved 30[km/t]

- energi: 80[min]*14[??/min] = 1120 [??]

Løb:

- hastighed: 10,5[km]/(50/60)[t]= 12,6[km/t] derved benyttes energien ved 12[km/t]

- energi: 50[min]*11,5[??/min] = 575[??]

Total: 1873,5[??]

Man kan også lave noget regresion på de tal du har i tabellen så får du at et energiforbrug for løb ved 12,6: 11,78 og ved cykling 31,5km/t vil give 14,56....


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks. svømmer han 850 m på 17 minutter=1020 sekunder

850m/1020s*3,6*10,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her er en mere udtømmende beskrivelse af opgaven

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=102146


Skriv et svar til: Beregn Samuels forventede energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.